Opus gluposti, part 2

Mislila sam da će biti kratko, ali jebi ga.


a) igrom slučaja, lično poznajem nekoliko Rusa, i ne volim nijednog. 

Štaviše, istom igrom slučaja, bar tuce ljudi koje znam poznaje lično Ruse; i oni takođe nijednog ne vole. To što sam bolja iskustva imala s Germanima, ne znači da su Germani od Rusa bolji – to samo znači da su fake; i da imaju drukčija merila vednosti koja im ne dozvoljavaju da budu nepristojni s ljudima – ma koliko o njima loše, ili nisko, ili oboje; mislili. 

Rusi o Srbima misle sve što i Germani, samo što (kao i većina drugih Slovena) nisu fake; i blatantno vam u lice pokazuju kako vas gledaju. To je jedino što im priznajem. Ali ih ne opravdava. 

Fakt da si prosto otvoren po pitanju toga koliko neki narod smatraš nižim od sebe; može učiniti da cenim tvoju otvorenost; ali nikako da te volim. Prestanite s tom sramotnom, imbecilnom rusofilijom. Rusi nisu nikakva braća. Rusi su velik i moćan narod, i nikoga ne smatraju braćom, kao i svaki moćan narod; već samo eventualnim poslušnicima i podređenima. Svaka vrsta pomoći ikada došla Srbima od strane Rusa, došla je zato što su Rusi u njoj videli nešto za sebe. Period. Da nisu videli, nikad ne bi pomogli.

Prestanite se blamirati i ljubiti Ruse u dupeta. Ta vam ljubav nikada nije i neće biti vraćena, a u njihovim očima izazivate samo snishodljivost i podsmeh.


b) većina Slovena misli da su Srbi Cigani, taman kao što to misle i Germani. U tome naročito prednjače germanizovani Sloveni, kao što su Slovaci, Česi i Poljaci. Čak i Hrvati imaju veći osećaj bratstva sa Srbima nego će ga ovi gore pobrojani ikada imati. Prestanite se ulizivati “Centralno-evropskim Slovenima”, koji i sami kažu da imaju više toga zajedničkog sa Nemačkom, nego sa Srbijom. Prestanite se blamirati nazivajući ih “braćom Slovenima” i ostalim gluparijama. Odite na neke knjihove sajtove, na neke njihove klipove po yt, i čitajte šta o vama stvarno misle. Još se uvek sećam kako su, posle pada komunizma, dolazili u Jugoslaviju, bedni ko zadnje krpe, siromašniji od čergara i leba gladni. Po našim vašarima i pijacama prodavali su košulje s leđa za “jednu črvenu”. Jel se iko još danas seća TOGA? Jedne črvene? Jedna črvena, koja je mom ocu bila toliko da se predžepa i nađe nešto sitniša? Sitnina koju smo davali i prosjacima po ulici.

Priznajem da su mnogi Jugosloveni išli da ih gledaju ko frik šou, jer tolika količina bede nikad nije bila poznata u SFRJ (ma šta budale mrčile, a mrče najviše oni koji dana nisu živeli u toj državi). Za vreme komunizma, SFRJ je raznoraznim Česima i Poljacima bila Las Vegas, Zapad. Gledali su u nas ko ovce danas u Ameriku. 

Pre neki dan doživim da pročitam kako se neki Poljak vajka da li da dođe na vikend u Srbiju, jer mu je majka rekla da je Srbija zemlja Trećeg sveta. 

Nisam znala bi li plakala ili se smijala, a onda sam se smijala do suza. Toliko o vašoj “slovenskoj braći” i načinu na koji nas oni vide. Toliko o tome kako su zaboravili čak i da su leba prosili po našim ulicama pre samo dvajst i kusur godina. Jer su oni sad, božemoj, EUROPA. Oni su svoje sramote počistili pod tepih, i danas ni svesno ne žele priznati da su ikada ma šta prosili, a kamoli od tamo nekih Cigana s Balkana. Toliko o bratskom saosećanju, koje su im Srbi pružili, onomad. Da bi dočekali da nas danas zovu Bušmanima. 

Što ih, naravno, ne sprečava da prose po Zapadu, radeći tamo najogavnije poslove koje su svakom Nemcu ili Englezu ispod časti.

Bežite od takve “braće” i prestanite ih braćom zvati. Budaletine.

 

c) prestanite se svađati s Hrvatima po netu. Ja sam polutanka, s nekih četvrt hrvatske krvi, rođena sam i rasla u Hrvatskoj ko i svi moji preci; i garantujem vam da Hrvati imaju ogroman “kompleks Srba”. Kompletna se njihova istorija i lingvistika temelji na: kako-biti-drugačiji-od-Srba. To im je polazna tačka u svemu što rade, ali ne iz osećaja superiornosti, već frustracije i duboko ukorenjenog osećaja inferiornosti i blama pred Srbima. Znaju Hrvati vrlo dobro kako su im svi “kraljevi” bili samo mađarski ili nemački vazali, i da nisu bili samostalni maltene od Tomislava devetsto i neke. Ma šta vam govorili, ma koliko vas puta sprdali, ma koliko vas Ciganima zvali – znaju oni jako dobro. Znaju oni i za Nemanjiće, i za Srbe u Prvom svetskom, i da su bili koljači u Drugom. Znaju oni jako dobro da su mnogo više godina proveli u tuđem ropstvu nego Srbi, i, čak i kad više nisu bili robovi – a čemu takođe mogu Srbima da zahvale – opet nisu bili u stanju napravit svoju državu, nego su došli molit Srbe da im pomognu i u tome. 

Ja nisam ludi teoreitačar zavere i ne mislim da su Hrvati prosto pokatoličeni Srbi. Oni su zasebno pleme. Ali, sve što ih danas čini narodom, praktično su dobili od Srba. I, uvek su Srbima zavideli. Poznajem poštene Hrvate koji to otvoreno govore. 

Prestanite se svađati s njima. Sve što im vi možete reći o izmišljenoj istorijskoj veličini, njihovom vazalstvu i grozotama koje su počinili dok su bili fašisti; oni jako dobro znaju. Upravo je to razlog što dolaze na net i podsmevaju vam se – to iz njih govori frustriranost, osećaj duboke nesposobnosti nasuprot Srba. Oni ne mogu da vam oproste jer ste uvek od njih bili bolji.

Prestanite se svađati s tako patetičnim narodom, prestanite se u blatu valjati sa svinjama.


d) prestanite se svađati i dokazivati s Albancima. Iz mnogih razloga vrlo sličnih ovima gore u vezi Hrvata. Hrvati se od Albanaca razlikuju samo po tome što su vekovima bili pod civilizovanijim gospodarima kojima jedinima mogu da duguju što danas nisu divlja plemena ko Albanci. Albanci su najprimitivniji narod Evrope, i jedan od najprimitivnijih na svetu. Faktički ništa nemaju: ni pismenosti, ni kulture, ni civilizacije. Ništa iz sebe nisu izrodili: ni čuvene pisce, ni čuvene naučnike, ni svetske sportiste. Za narod koji je toliko star (a jeste) to je prosto neverovatno, i može se opravdati samo nekim genetskim faktorima. Sve zemlje Balkana, ma koliko male i beznačajne na svetskoj sceni, ipak su nešto učinile što se čak i u belom svetu zna. Svi znaju za Teslu, Pupina, Andrića, hrvatske (i neke muslimansko/bosanske) fudbalere, tu i tamo pokojeg slovenačkog skijaša. I još štošta, da ne nabrajam, sigurna sam da i Bugari imaju ponešto, o Grcima nemojte me zasmijavati. Čak i prokleti Rumuni imaju Drakulu 🙂

Niko ne zna ništa čime su Albanci ikada ostavili traga. I ako i imaju išta slično, to je toliko opskurno da je bukvalno ništa.

Prestanite se spuštati na taj nivo. To vam je isto ko da se uzmete svađati s amazonskim plemenima koja još žive u kamenom dobu, s tim što bi njih vredelo nešto i poslušati. Ne Albance.

To su vam civilizacijske razlike,  doktore.

 

e) kao zaključak za ovaj deo Opusa gluposti, ko boga vas molim prestanite lizati dupeta Nordijcima.

Prestanite tražiti neku poveznicu između nas i njih, čak i ako ih ima. A ima ih. Ali to nema nikakve veze. Ako “braća” Rusi, Poljaci itd o vama misle ko o Ciganima – šta koji moj mislite da mogu verovati Nordijci? 

Svi oni misle da ste Cigani, još i više nego to misle Nemci i Englezi (mada su Englezi maltene tu s njima). Oni ne osećaju ama baš nikakvu povezanost ni sa kim ko nije sa zapada Evrope, a čak su im i neki tamošnji narodi diskutabilni, kao Španci, Italijani pa čak i Francuzi. Ali, ništa od toga nije bitno, jer ima jedan mnogo bitniji razlog da prestanete tražiti ikakve veze između nas i njih.

Pogledajte na šta liče danas. Vi stvarno hoćete da se povezujete s takvim narodima?

Vikinzi su odavno mrtvi, i da danas nešto ustanu, sami bi pobili svoje potomke, od sramote. Zašto im se vi ulagujete? Kako vas nije sramota??

Lično sam zahvalna svakom genu koji nema veze sa Skandinavcima, i lično mrzim svaki svoj gen, koji me nemačkim mostom; s njima ipak veže.  Da mogu da biram, skroz bih se odrekla svoje germanske trećine. Hrvati, ok. Srbi, ok. Rusi, ok. Mađari, ok. Sve njih u svojim genima mogu nekako da progutam.

Nemaca bih se odrekla koliko odmah. Mrzim što delim makar i veoma daleku poveznicu s Nordijcima, i ovu još vrlo blisku s Nemcima. Ne volim što čak i jednim svojim delom pripadam plemenu koje je tim budaletinama na ikoji način srodno. Nordijci su, danas, sramota Evrope; sramota svakog evropskog naroda; sramota ljudske vrste. Mislim umreti od blama svaki put kad bilo šta o njima slučajno na netu čujem ili vidim.

Da li ste normalni? Kome zavidite, s kim bi da se osećate povezano, čime vam imponuju, zašto se upinjete da nađete makar jednu ćeliju koju s njima delite???

Bežite od te kuge i sramote ko đavo od krsta, bežite i ne okrećite se, i ako vas neko pita, negirajte da su oni Evropljani. Jer to nisu. Ne odavno. 

Vi jeste. I oni bi, da im je ostalo iole mozga, molili VAS da se u vašem društvu i s vama krvlju povezani nađu. Ali, tamo više niko već odavno nema ni pameti, ni časti, ni običnog, klot ljudskog razuma. To su narodi dvorskih budala, ignoranata, neznalica i kukavica, plačipičke i slabići povijenih kičmi. 

Naprosto nemojte

Nemojte se sramotiti.

Prestanite, odmah.

1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.